top of page

Milli Takım Berlin'den zaferle dönüyor


Milli Takım Berlin'den zaferle dönüyor



EURO 2024 provasında A Milli Futbol Takımımız, Almanya’yı Berlin’de 3-2 mağlup etti. Galibiyetin golleri Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı’dan geldi.


2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız, elemelerdeki son maçı öncesinde Almanya ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda saat 22.45'te oynanan mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonundan hakem Bartosz Frankowski yönetti.


EURO 2024 provasında A Milli Takımımız, Almanya’yı Berlin’de 3-2 mağlup etti.

GOL - 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu, beraberlik golümüzü kaydetti. 


GOL - 45+2. dakikada Kenan Yıldız,  mükemmel şut ile topu ağlarla buluşturdu. Almanya karşısında 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

GOL - 71. dakikada Yusuf Sarı, Milli Takımın 3. golünü penaltıdan kaydetti.


İlk gollerini attılar

Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı Milli Takım kariyerlerinde siftah yaptılar.


İlkay Gündoğan ilk kez Türkiye’ye karşı forma giydi

Alman Milli Takımı formasıyla 72. kez sahaya çıkan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ilk kez Türk Milli Takımı’na karşı forma giydi.


Almanya’da yaşayan Türklerden maça yoğun ilgi


Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi.


Montella ile seri devam ediyor


Vincenzo Montella yönetiminde Hırvatistan ve Letonya'yı mağlup eden Milliler, galibiyet serisini Almanya ile oynanan hazırlık maçında da devam ettirdi.

2 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page